Tamagotchi Friends

Land : Nederland

Bandai lanceert Tamagotchi® Friends™

Bandai lanceert Tamagotchi® Friends™

Met een waaier aan nieuwigheden

 Tamagotchi Friends wordt in de VS gelanceerd op

23 november, de dag van Tamagotchi’s 17de verjaardag

 

25 november 2013, Los Angeles (Californië) – De Japanse speelgoedfabrikant Bandai staat op het punt om het wereldwijd verspreide Tamagotchi®-fenomeen opnieuw te lanceren onder de naam Tamagotchi Friends. Als gevolg van de sterke affiniteit van de enthousiaste Tamagotchi fans en de zichtbare inzet om Tamagotchi up-to-date te houden, evolueerde het product in een veelzijdig merk met een internationale productlijn voor 2014 en later. Het merk Tamagotchi Friends, dat ondersteund wordt door nieuwe apparaten, technologieën en een waaier aan nieuwe interactieve lifestyle producten, zal wereldwijd gelanceerd worden in het voor- en najaar van 2014. Eerst worden vanaf 23 november, de dag van Tamagotchi’s 17de verjaardag, wereldwijd online tekenfilms uitgezonden, terwijl de nieuwe website www.TamagotchiFriends.com geleidelijk wordt onthuld.

Bandai introduceerde de geliefde Tamagotchi 17 jaar geleden en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 79 miljoen Tamagotchi’s in 44 verschillende versies verkocht. Tamagotchi is vandaag de dag nog steeds het nummer één speelgoedmerk voor Japanse meisjes van 7 tot 9 jaar en een erg geliefd en begeerd merk op de Amerikaanse markt.

Met de lancering van het grappige en eigenzinnige merk Tamagotchi Friends zal een nieuwe generatie Tamagotchi-verzorgers virtueel verliefd worden en een hechte vriendschap opbouwen. Via fysieke producten, zoals Digital Friends, kleding, applicaties en dergelijke, en de virtuele wereld op sociale media en op TamagotchiFriends.com, zullen bezoekers wereldwijd met geliefde Tamagotchi Friends-personages in contact komen en ze echt leren kennen. Bandai is op 23 november gestart met het uitzenden van online tekenfilms en zal dit tot in 2014 blijven doen. Er werd ook een hechte interactieve community opgericht waar JIJ deze wereld als Tamagotchi-personage kan ervaren en er werden minispelletjes voorzien om bezoekers te vermaken door met de Tamagotchi Friends te spelen.

Bandai’s nieuwe interactieve Tamagotchi Friends Digital Friends zijn niet dezelfde oude Tamagotchi’s waarmee hun ouders zijn opgegroeid! Alles werd herzien: van trendy mode-ontwerpen tot nieuwe personages en ervaringen! Je kan ook communiceren met andere Digital Friends en samen spelletjes spelen, berichten versturen en nog veel meer! Kinderen kunnen een echte Tamagotchi-ervaring beleven door hun Digital Friends in contact te brengen met hun vrienden van het echte leven.

Nieuwe en vroegere Tamagotchi fans in Noord-Amerika leerden Tamagotchi voor het eerst opnieuw kennen toen de Tamagotchi L.i.f.e.™ app in februari werd gelanceerd. Sindsdien werd de app al meer dan 2,7 miljoen keer gedownload. Voor de oorspronkelijke gebruikers, die nu 18 tot 29-jarige meisjes zijn, wekt Tamagotchi L.i.f.e. gevoelens van nostalgie op met de verzamelbare eitjes, het grootbrengen van geliefde personages en de unieke beelden als gevolg van de erg moderne kleding en lifestyle producten.

“De nieuwe Tamagotchi Friends, waarbij mode, vriendschap, de community en vooral pret centraal staan, slaagt erin de aspecten van opvoeding en het eenvoudige spelpatroon van het geliefde virtuele huisdier te combineren met nieuwe vermaakmogelijkheden waarvan wij geloven dat Tamagotchi fans ze zullen appreciëren”, zei Georgia Manolas-Lopez, directeur van de marketingafdeling voor meisjes van Bandai America Incorporated. “Dankzij de nieuwe BUMP-functie, die sinds kort ook op smartphones terug te vinden is, kunnen deze geliefde en grillige vrienden met elkaar interageren.”

Bandai zal de nieuwe Tamagotchi Friends Digital Friends en ander speelgoed op het einde van december 2013 in Europa op de markt brengen, en vervolgens op de Amerikaanse markt in het najaar van 2014.

Over Bandai America Incorporated

Bandai America Incorporated, die marktleider is in het ontwikkelen van leuk en kwaliteitsvol speelgoed dat tot de verbeelding van kinderen spreekt en ze oneindig veel pret bezorgt, is de speelgoedfabrikant van een aantal van de meest populaire merken voor kinderspeelgoed en interactief entertainment. Tot het merk Bandai America behoren de merken Power Rangers®, Ben 10™ en Pac-Man and The Ghostly Adventures™, Locksies™, Tamagotchi Friends™, alsook andere productlijnen voor jongens, meisjes en peuters. Bandai America Incorporated is een dochteronderneming van NAMCO BANDAI Holdings (USA) Inc., een entiteit ontstaan uit de fusie van Namco Ltd. en Bandai Co. Ltd. van Japan. De mondiale belangen omvatten drie strategische business units: Toys and Hobby (speelgoed en hobby’s), Amusement Facility (vermaakfaciliteiten) en Contents (inhoud). De hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd in Cypress, Californië. Kom meer te weten over de manier waarop wij kinderen op een leuke en innovatieve wijze vermaken op www.Bandai.com.

 

Bandai logo: ® en © 2013 Bandai.

Tamagotchi Friends: ©B,W/T,T © BANDAI,WiZ

Het spelconcept en de producten van Tamagotchi zijn gezamenlijk ontwikkeld door Bandai Co., Ltd. en WiZ Co., Ltd.

# # #

 

Contactpersoon:

Genna Rosenberg

GennComm, LLC

T: 818-839-1461 E: Genna@genncomm.com